Orsolya
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A MOB a téli sportszövetségek képviselőivel egyezetett

2013.02.21. 09:51

Az utánpótlás-nevelés helyzetéről és a jövőbeli teendőkről tárgyaltak a téli sportágak szövetségeinek szakemberei a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) képviselőivel a Brassóban zajló téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOWF).

A megbeszélésen a MOB beszámolója szerint Szabó Bence, a MOB főtitkára és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató mellett Gór-Sebestyén Júlia a műkorcsolyázók, Bereczki Brigitta a sífutók és a sílövők, Belovai József a rövidpályás gyorskorcsolyázók, Kovács Barna az alpesi sízők, Bekényi Ádám pedig a hódeszkások képviseletében vett részt. Az egyeztetésen a MOB utánpótlás-nevelő programjainak vezetői, Tóth József (Héraklész) és Pignitzky Dorottya (Sport XXI.) is jelen voltak.

A szakemberek a Brassóban látottak mellett az eddigi tapasztalatokat, a felmerült problémákat, illetve a jövőt érintő kérdéseket és tennivalókat beszélték meg. A szakági vezetők és a szövetségi kapitányok elmondták, milyen gondokkal küzdenek az adott téli sportágak, továbbá, hogy miben kérnek segítséget rövid és hosszú távon a MOB-tól. A négyórás egyeztetés résztvevői leszögezték, hogy a jövőbeni eredményesség szempontjából kiemelkedő jelentőségű a tárgyilagos és reális célok meghatározása, a rendelkezésre álló eszközök felmérése és a források hatékony felhasználása, valamint a szakember- és létesítményhiány megoldása. A MOB képviselői azt a javaslatot tették, hogy a szövetségek építsenek be saját munkájukba nemzetközi szövetségek által kidolgozott és jól alkalmazható utánpótlás-nevelési programokat - áll a közleményben.

A péntekig tartó brassói EYOWF-on, a 14-18 éves korosztály ötkarikás eseményén eddig a rövidpályás gyorskorcsolyázók érték el a legjobb eredményeket magyar szempontból: a vegyesváltó és 500 méteren Kis Virág egyformán negyedik lett, Tóth Tímea pedig hetedikként végzett 1500 méteren.