Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Csoda, de nincs halott a Nascar-balesetben

2013.02.24. 08:33

Legalább huszonnyolc néző megsérült szombaton egy floridai Nascar-futamon, amikor egy versenyautó a pálya védőfalának csapódott, és egyik kereke, illetve nagyobb roncsdarabjai a nézőtérre hullottak.

A verseny vége felé egy kanyarban tucatnyi versenyautó rohant egymásba, miután szétdurrant az egyik jármű kereke. Egy kocsi kisodródott, megpördült a levegőben és átszakította a pálya védőfalát. A becsapódás letarolta az autó elejét, motorja lángra lobbant, nagyobb méretű roncsdarabjai pedig a nézőtérre hullottak, és egyik kereke is a tribünön landolt.

A balesetben legalább 28 Nascar-rajongó sérült meg: 14 nézőt a helyszínen láttak el az orvosok, és ugyannyit szállítottak kórházba.

A gép pilótája, Kyle Larson sértetlenül kászálódott ki az összeroncsolódott autójából. Egy másik pilóta, Michael Annett súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Húszperces szünet után újraindították az ötszáz kilométeres futamot. A versenyt végül Tony Stewart nyerte meg, de a díjátadást lefújták. Joie Chitwood, a daytonai gyorsasági verseny igazgatója közölte, hogy a pályát rendbe hozzák, és a történtek ellenére megtartják a vasárnapi főfutamot.