Szívbaja miatt abbahagyja a triatlonbajnok

2013.02.27. 16:26
Koch Renáta, a bajai Mogyi SE válogatott sportolója szívproblémák miatt 28 éves korában kénytelen befejezni sportolói pályafutását.

Koch Renáta befejezi pályafutását. A Mogyi SE triatlonistája szülés után tavaly tért vissza és kezdett újra triatlonozni, és kezdte visszanyerni régi formáját.

Az idény végén részt vett egy kivizsgáláson, melyet ez év elején felülvizsgálat követett. Az orvosok szívproblémákat állapítottak meg és azt javasolták, hogy egészségének megóvása érdekében hagyjon fel a versenysporttal és fejezze be sportolói pályafutását.

Koch Renáta a bajai Mogyi SE legeredményesebb sportolója, Baja utóbbi két évtizedének egyik legeredményesebb versenyzője. Hazai szinten utánpótlás-, és felnőttversenyzőként tucatnyi magyar bajnoki címet szerzett, érmeinek és előkelő helyezéseinek száma pedig szinte megszámolhatatlan. Magyarországon triatlonban, duatlonban és atlétikában (mezei futáson és pályabajnokságokon is) nyert bajnoki aranyérmet. Duatlonban is, triatlonban is többször választották meg az év legjobb versenyzőjének.

Világbajnoki címet szerzett junior korosztályban a 2004-es belgiumi világbajnokságon, egyéniben és csapatban ötszörös Európa-bajnok, legnagyobb eredményének a 2007-es németországi triatlon világbajnokság U23-as mezőnyében szerzett bronzérem számít. Koch Renáta ezen dobogós helyezése volt a magyar triatlon ITU történetének első olimpiai távú világbajnoki érme. (ITU = International Triathlon Union, Nemzetközi Triatlon Szövetség).