Magyar tornászsiker az osztrákok felett

2013.03.10. 16:12

A magyar csapat nyerte a férfiak magyar-osztrák csapatversenyét a Tornacsarnokban rendezett viadalon, ahol a lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián versenyen kívül mutatta be gyakorlatát.

A magyar együttest Vágner Levente, Vadászfi Ákos, Szabó Nándor, Mihók Ádám, Kállai Zoltán és Vlacsil Attila alkotta, az Eb-válogatón első két helyen végzett tornász, Rácz Attila és Tálas Bence kisebb influenza miatt nem lépett a szerekhez. A magyarok fölényesen, minden szert megnyerve győztek. A versenyt a hatos csapatok eredménye alapján hirdették ki, így Magyarország-Ausztria ( Schwab Mathias, Dyrmishi Xheni, Kranzlmüller Lukas, Kranzlmüller Lukas, Kopeinik Daniel, Fussenegger Michael )  327.250-313.850 pont.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint az összkép bíztató volt, mindenki jobban szerepelt, mint a szerdai csapatbajnokságon, mindössze lovon volt a magyaroknál egy nagyobb rontás. Verseny kívül indult Berki Krisztián és Hidvégi Vid, akik szintén jobb gyakorlatokkal álltak elő, mint a hét közepén.

Berkire és Hidvégire jövő hétvégén már külföldön vár megmérettetés, a két olimpikon csütörtökön indul a meghívásos franciaországi Világkupára.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár: "Elégedettek vagyunk a versenyzőkkel, hiszen a jelenlegi felkészülési állapotnak megfelelően mutatták be a gyakorlatokat. Edzésből jönnek, tehát nagy terhelésből, így most még nem a cizelláláson van a hangsúly, hiszen még egy hónappal vagyunk a kontinensviadal előtt. Berki és Hidvégi is minimális hibával, jó gyakorlatokat adott elő."