Berki magabiztos győzelme Franciaországban

2013.03.17. 17:10

Berki Krisztián, London olimpiai bajnoka szép gyakorlatot bemutatva magabiztosan nyerte a lólengés vasárnapi döntőjét a tornászok Franciaországban zajló Világkupa-versenyén.

A négy tornászt felvonultató fináléban Berki 6,7-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be, produkcióját pedig 15,966 ponttal jutalmazták a bírók. A magyar versenyző mögött az olimpiai bronzérmes brit Max Whitlock végzett másodikként 15,7 ponttal.

Az A-kategóriás, meghívásos Vk másik magyar indulója, Hidvégi Vid a szombati selejtezőben a gyakorlat közben leesett a lóról, és a hiba miatt csak 14,166 pontot kapott, ez pedig kevés volt a döntőbe jutáshoz.

Kovács István férfi vezetőedző úgy vélte, Berki számára kifejezetten jó egy nemzetközi versenyen aratott győzelemmel kezdeni az évet. Hozzátette, külön öröm, hogy tanítványa egy szép gyakorlattal tért vissza.

"Nemcsak a sikernek örülök, hanem annak is, hogy újra nemzetközi mezőnyben léphettem a szerhez. Ebben a csarnokban tavaly is jártam már, akkor is teltház volt, most is sokan voltak, és nagyon jól esett, hogy alig tudtam kiszabadulni a rajongó gyerekek gyűrűjéből" - mondta az Újpest 27 esztendős tornásza a verseny után.

A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki hozzátette, nem jelentett számára terhet, sőt, inkább önbizalmat adott neki, hogy olimpiai aranyérmesként kellett szerhez lépnie.