Széttalpalták a fejét, a bíró intett: tovább

2013.03.25. 10:53

Nem hinnénk, hogy van nyilvánvalóbb szabálytalanság a talpalásnál, de az ausztrál bírót, Strebe Delovkit nem hatotta meg, hogy az új-zélandi Shane Smeltzet úgy levadászták, hogy csorgott a vér a homlokából.

Új-Zéland Új-Kaledóniávál játszott világbajnoki selejtezőt, a 89. percben még 1-1 volt az állás, ami a legutóbb világbajnoki résztvevő Új-Zélandnak elég nagy égés volt, még akkor is, ha tavaly ki is kaptak ellenfelüktől.

Új-Zéland a 90. percben közel volt a vezető gólhoz, Smeltz az ötösön ugrott fel fejelni, de még bele sem bólintott, amikor messziről, magas lábbal fejen talpalta az egyik új-kaledóniai. A játékvezető nem látta szabálytalannak a támadást, az sem érdekelte, hogy Smeltz a földön maradt. Továbbot intett, 11-es és piros lap helyett kirúgást ítélt, hiába vitatkoztak vele az új-zélandiak. Csak ezután látszott, milyen durva volt a talpalás, Smeltz homlokán szinte lyukat ütött a stopli, így erősen vérző játékost le kellett hozni.

A bíró tévedése mellett talán még riasztóbb, hogy a talpaló játékos sem igazán igyekezett elnézést kérni a levadászott új-zélanditól.

A meccset végül a 94. percben meg tudta nyerni 2-1-re Új-Zéland.