nono

Gimnazista, de kinyomta a 318 kilót

2013.03.28. 12:48

A texasi Pilot Point középiskola végzős amerikaifutballistája, Matt Poursoltani az állam sztárja lett, miután 318 kilót nyomott ki egy hétvégi versenyen.

Az erőemelők rekordját az amerikai Ryan Kennelly tartja, aki 2008-ban 487 kilóval volt a legjobb, de ha csak az amerikaifutballisták mezőnyét nézzük, egyetlen játékos tudott többet emelni nála, a Dallas Cowboys korábbi falembere, Larry Allen. A gimis Poursoltani mindössze két kilóval marad el Allen rekordjától, aki már profiként nyomott ki ekkora súlyt, úgyhogy ha ebben a tempóban fejlődik tovább, a világrekordra is rámehet, hiszen ilyen fiatalon még bőven tud fejlődni.

A 122 kilós Poursoltani 14 kilóval döntötte meg a texasi rekordot, az elmúlt egy évben pedig negyvenöt kilót ment fel súlyokban. A Dallas Daily Newsnak elárulta az étrendjét is. Reggel hat tükörtojással indít, mellé bacont vagy kolbászt eszik, ebédre néhány felvágottas szendvics csúszik le, a vacsora pedig általában egy nagy steak, salátával. Szereti a tonhalat is, de a fehérjeturmixokat igyekszik elkerülni.

Persze mindenki azt kérdezi tőle, használ-e szteroidokat, azt mondja, egyáltalán nem. „Ha valamilyen segítségre szüksége van az embernek az edzéshez, akkor a sportból kell erőt meríteni" - véli.