Vietnamnak nagyon tetszik a magyar sportélet

2013.04.04. 19:43

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke együttműködési szerződést írt alá a vietnámi sporthivatal Magyarországon tartózkodó elnökével, Vuong Bich Thanggal.

A MOB csütörtöki közleménye szerint a megállapodás kitér magyar sportolók vietnámi, meleg égövi edzőtáborozására, magyar edzők vietnámi szerepvállalására. Emellett magában foglalja vietnámi súlyemelők, tornászok és labdarúgók tatai felkészülését, labdarúgók mérkőzéseit és korosztályos csapataik edzőtáboroztatását a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián.
A szerződés egy évre szól, utána értékelik az eltelt időszakot, és "a hosszabbítás annak függvényében lehetséges" - mondta Szabó Bence MOB-főtitkár, aki hozzátette, fél éve járt Vietnámban, akkor került szóba a két ország együttműködési lehetősége a sportban.
A MOB által meghívott vietnámi küldöttség vasárnapig tartózkodik Magyarországon. A delegáció tagjai már jártak a MOB székházában, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF), a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, a tatai edzőtáborban, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, valamint tárgyaltak Simicskó Istvánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárával.