Michelisz autóját féktárcsa nyírta ki

2013.04.08. 10:53

Egy motortérbe fúródott féktárcsa miatt Michelisz Norbertnek fel kellett adnia a marókkói túraautó-világbajnokság mindkét futamát. Autójából ömlött a benzin.

Az első versenyen a 7. körben a JAS Motorsport versenyzője, Tiago Monteiro másodszor is falhoz csapta Hondáját, és a szétszóródott törmelékek miatt a versenybírák pályára küldték a biztonsági autót, amely öt körig tartotta fel a mezőnyt. Monteiro pályán maradt alkatrészei közül az egyik féktárcsadarab okozta Michelisz versenyének a végét. Az alkatrész befúródott autójának motorterébe, és megégette az elektromos vezetékeket, emiatt a magyar nem tudta tovább folytatni a versenyt.  „Szerencsére időben észrevettem és kijöttem a boxba, de amikor megálltam már 120 fokos volt a hűtővíz" – nyilatkozta Michelisz.

A befúródott féktárcsa azonban a második futamon is gondot okozott, pedig a Michelisz az utolsó előtti helyről indulva, már a 10. pontszerző helyen autózott.

„Ilyet még soha nem láttam, nem tudok mit mondani. Elment minden visszajelzés az autón belül, ezután elment a kormányszervó, majd bejött a safety car, és egy kör múlva üzemanyag-szagot éreztem. Ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, mert ez előfordult már egy-két szabadedzésen is. Arra lettem figyelmes, hogy mellém jön D’Aste és nagyon mutogat valamit és akkor éreztem, hogy baj lehet. Bejöttem a boxba, az autóból ömlött az üzemanyag, ez nagyon veszélyes. Hogy ennyi minden történt az autóval és egyben van, az egy csoda.
Jó volt a futam, próbáltam beosztani az erőmet éreztem, hol vagyok gyorsabb az előttem haladóknál. Kockázatot nem akartam vállalni, mert nem tudtam pontosan, hányadik helyen is vagyok, de egy-két helyet még előrébb léphettem volna. Az biztos, hogy ez lett volna a legmelósabb pont, ha megszerzem. Ez a forgatókönyv beleillik ebbe a hétvégébe, mert gyakorlatilag semmi nem jött össze."