Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talmácsi megkapta a versenyengedélyt

2013.04.11. 21:54

Februári balesete után a hétvégén először állhat rajthoz a Supersport kategóriában szereplő motorversenyző, Talmácsi Gábor.

A 2007-ben a 125 kcm-es géposztályban világbajnok magyar motoros ezen a héten az alcarrasi pályán privát tesztelésen vett részt és összesen 175 kört teljesített. A gyakorlásnak az volt a célja, hogy a pilóta kipróbálja magát az Ausztráliában elszenvedett súlyos sérülései után.
"A ma délutáni kontrollvizsgálaton megkaptam az engedélyt, hogy a hétvégén rajthoz állhassak a spanyolországi Aragonban. Az állkapcsom egészen jól bírta a terhelést, a bal bokám még nem százszázalékos, de remélem, az is mielőbb rendbe jön" - mondta Talmácsi.
A 31 éves pilóta februárban egy olajfolton megcsúszva esett el a Superbike gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitójának első szabadedzésén. Rövid időre elvesztette az eszméletét, továbbá a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, valamint eltört az alsó állkapcsa. Talmácsi a bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett.