Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Talmácsi megkapta a versenyengedélyt

2013.04.11. 21:54

Februári balesete után a hétvégén először állhat rajthoz a Supersport kategóriában szereplő motorversenyző, Talmácsi Gábor.

A 2007-ben a 125 kcm-es géposztályban világbajnok magyar motoros ezen a héten az alcarrasi pályán privát tesztelésen vett részt és összesen 175 kört teljesített. A gyakorlásnak az volt a célja, hogy a pilóta kipróbálja magát az Ausztráliában elszenvedett súlyos sérülései után.
"A ma délutáni kontrollvizsgálaton megkaptam az engedélyt, hogy a hétvégén rajthoz állhassak a spanyolországi Aragonban. Az állkapcsom egészen jól bírta a terhelést, a bal bokám még nem százszázalékos, de remélem, az is mielőbb rendbe jön" - mondta Talmácsi.
A 31 éves pilóta februárban egy olajfolton megcsúszva esett el a Superbike gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitójának első szabadedzésén. Rövid időre elvesztette az eszméletét, továbbá a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, valamint eltört az alsó állkapcsa. Talmácsi a bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett.