Sportrádió indul Budapesten

2013.04.23. 12:44

A háromszoros abszolút magyar ralibajnok, Benik Balázs és Rácz Felix üzletember 2012-ben alapított közös cége, a Sport FM Rádió Kft. sikeresen pályázott a 93,6 MHz-es frekvenciára.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához benyújtott és nyertes pályázatban egy kifejezetten sporttematikus rádiócsatorna beindítását ígérték.

„Magyarországon jelenleg csak digitálisan érhető el ilyen tartalom, de hiszünk benne, hogy – a kiemelkedően sikeres londoni olimpia után, a 2014-es szocsi téli olimpia és a labdarúgó világbajnokság előtt – van helye a piacon egy ilyen jellegű csatornának mind a közönség, mind az üzleti élet érdeklődését tekintve” – emelte ki Rácz.

Rácz idén újraélesztette a profi bokszot - korábban Nagy Csonttörő János menedzsere volt -, de jelenleg az olimpiai bajnok tornászt, Berki Krisztiánt is ő képviseli, és a tehetséges sakkozó, Rapport Richárd is az üzletfele.

„Az egyik legfontosabb feladat egy profi szerkesztőség felállítása lesz szeptember végére. A költségvetést is most tervezzük" - válaszolta a kérdésre, kikkel és hogyan képzeli el a jövőt.

„Remek és pionír lehetőségnek tartom ennek a rádiónak a kiépítését. Bár a frekvencia gödöllői, de a rádió Budapesten és 40 kilométeres körzetében hallható ” – tette hozzá Benik Balázs, aki az elmúlt években sem szakadt el a sporttól.