Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Két egység már ott lesz az evezős Eb-n

2013.04.28. 19:54

Két egység már kiharcolta az Európa-bajnoki csapatba kerülést az idén 30. Simády Béla-emlékversenyen, amely a magyar evezősök számára válogatóként is szolgált. A hazai legjobbak mellett szerb és szlovák versenyzők is részt vettek a hétvégi Maty-éri regattán, amelynek első, szombati napján a férfi könnyűsúlyú kétpárban a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel duó győzött, míg a normálsúlyúaknál Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely kettőse nyert. Női kétpárevezősben ugyancsak a magyar U23-as válogatott, azaz Kurdi Laura és Bácskai Dominika ért elsőként a célba, a férfi négyest pedig a magyar válogatottként induló Juhász Adrián, Simon Béla, Széll Domonkos, Tari János kvartett nyerte.

A férfiak kormányos nélküli kettes számában a Vallyon Bence, Novák Edvin páros volt a leggyorsabb, míg a nők azonos számát Hajnal Adrienn és Vasadi Gabriella nyerte. Női egypárevezősben a könnyűsúlyú Samu Lilla lett az első, férfi egypárban pedig Halupa János diadalmaskodott.

A vasárnapi versenynap után aztán biztossá vált, hogy a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és a Galambos, Matyasovszki könnyűsúlyú kétpárevezős ott lesz a május végén kezdődő, sevillai kontinensviadalon - a mostani teljesítményük alapján ugyanis megkérdőjelezhetetlen a hazai fölényük. Utóbbi páros tagjai a szombati győzelem után a zárónapon egypárban is az élen végeztek - Galambos nyert Matyasovszki előtt.

Egypárevezősben Széll Domonkos, illetve Szabó Katalin nyert, női kétpárevezősben pedig Sváb Dorottya és Sztankó Zsuzsanna duója lett a legjobb. Négypárban a férfiaknál a Budapest Evezős Egyesület-Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülés győzött, míg a nőknél a Csepel Evezős Klub hajója volt a leggyorsabb.