Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két egység már ott lesz az evezős Eb-n

2013.04.28. 19:54

Két egység már kiharcolta az Európa-bajnoki csapatba kerülést az idén 30. Simády Béla-emlékversenyen, amely a magyar evezősök számára válogatóként is szolgált. A hazai legjobbak mellett szerb és szlovák versenyzők is részt vettek a hétvégi Maty-éri regattán, amelynek első, szombati napján a férfi könnyűsúlyú kétpárban a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel duó győzött, míg a normálsúlyúaknál Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely kettőse nyert. Női kétpárevezősben ugyancsak a magyar U23-as válogatott, azaz Kurdi Laura és Bácskai Dominika ért elsőként a célba, a férfi négyest pedig a magyar válogatottként induló Juhász Adrián, Simon Béla, Széll Domonkos, Tari János kvartett nyerte.

A férfiak kormányos nélküli kettes számában a Vallyon Bence, Novák Edvin páros volt a leggyorsabb, míg a nők azonos számát Hajnal Adrienn és Vasadi Gabriella nyerte. Női egypárevezősben a könnyűsúlyú Samu Lilla lett az első, férfi egypárban pedig Halupa János diadalmaskodott.

A vasárnapi versenynap után aztán biztossá vált, hogy a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és a Galambos, Matyasovszki könnyűsúlyú kétpárevezős ott lesz a május végén kezdődő, sevillai kontinensviadalon - a mostani teljesítményük alapján ugyanis megkérdőjelezhetetlen a hazai fölényük. Utóbbi páros tagjai a szombati győzelem után a zárónapon egypárban is az élen végeztek - Galambos nyert Matyasovszki előtt.

Egypárevezősben Széll Domonkos, illetve Szabó Katalin nyert, női kétpárevezősben pedig Sváb Dorottya és Sztankó Zsuzsanna duója lett a legjobb. Négypárban a férfiaknál a Budapest Evezős Egyesület-Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülés győzött, míg a nőknél a Csepel Evezős Klub hajója volt a leggyorsabb.