Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az osztrák atléta visszamenőleges hatállyal kapott 8 évet

2013.04.29. 10:39

Nyolcéves eltiltást kapott Susanne Pumper osztrák atléta doppingszerek vásárlása miatt. A már visszavonult, 42 éves Pumper 2008 tavaszán már lebukott eritropoetin (EPO) használata miatt, akkor kétéves eltiltást kapott. Az osztrák doppingellenes ügynökség 2011-ben újabb vizsgálatot indított ellene, s megállapította, hogy ismét vétett a szabályok ellen, amikor 2008 végén 200 euró értékben tiltott teljesítménynövelő szereket, köztük EPO-t vásárolt.

Ezért most visszamenőleges hatállyal, 2012. március 6-tól nyolc évre eltiltották, ami azt jelenti, hogy atlétikai versenyeken semmilyen minőségben, sem versenyzőként, bíróként vagy tisztségviselőként nem lehet jelen. A büntetés részeként Pumpert, aki a 2005-ös fedettpályás Eb-n  3000 méteren ezüstérmet szerzett, 2008-tól minden eredményétől megfosztották.