Májusban kezdődik a vívó-vb jegyértékesítése

2013.04.29. 13:13

Május elején indul a budapesti vívó-világbajnokságot népszerűsítő kampány utcai megjelenésekkel, kedvcsináló videóval, illetve akkor kezdődik a jegyértékesítés az augusztus 5. és 12. között sorra kerülő versenyekre. Vékássy Bálint, a szervezőbizottság elnöke a vb előtt 100 nappal tartott hétfői sajtótájékoztatón jelezte, hogy a kampány minden korosztályt meg akar szólítani, s azt szeretnék, ha a Syma-csarnokban nem lenne majd szabad ülőhely a vb idején.

A jegyárakat érintve elmondta, hogy az első két nap eseményeit, amikor még nem lesznek döntők, 1200 forintos, úgynevezett sétálójeggyel lehet majd végigkísérni. Ugyanilyen belépők válthatók az éles szakaszra is, de ezek csak az esti döntős programig lesznek érvényesek. Az éremcsatározások előtt kiürítik a csarnokot és a legizgalmasabb asszókra már 2900 forintért lehet majd bejutni. A napijegy 3500 forintba kerül. Az értékesítésben a partner a TicketExpress lesz, a részletekről a vb honlapja nyújt majd tájékoztatást.

A népszerűsítő kampány része az a kedvcsináló reklámfilm, amely a mozi világából ismert híres vívójeleneteket ötvöz versenyen felvett vívással.

"Az a tapasztalatunk, hogy a mozikból nem szoktak kijönni a nézők, amikor vívást látnak, azt szeretnénk érzékeltetni a számukra, hogy amit a vásznon látnak, annak a 21. századi változatával találkozhatnak a világbajnokságon" - tette hozzá Vékássy Bálint.

Csampa Zsolt, a sportági szövetség elnöke a többi között az idei Világkupákon elért eredményeket összegezte, s ezekből kiindulva úgy fogalmazott: ezek az eredmények erős reménnyel kecsegtetnek bennünket a tekintetben, hogy akár dobogós helyezéseket is sikerül majd elérni a világbajnokságon. "Én magam remélem, hogy nem csak egyszer hangzik majd el a magyar himnusz" - tette hozzá.

Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: a budapesti vb lehetőséget teremhet arra, hogy a szurkolók új neveket tanuljanak meg.

"Ma a legnagyobb név Szilágyi Ároné, azt kívánom, legyenek mások is, akiket a mindennapi beszédben megemlítenek" - mondta. Utalt arra, hogy 1991-es balesete után mindig is arról álmodott, hogy legyenek integrált vb-k, amelyeken az épek és a kerekesszékesek is versenyeznek.

"A 2006-os torinói nagyon jó volt, az az etalon, a többit most nem minősíteném, de szívesen összehasonlítom majd őket a miénkkel. Egyébként már most biztos vagyok abban, hogy jobbat rendezünk" - fogalmazott, majd azt ígérte, hogy méltó része lesz a nagy csapatnak a kerekesszékes válogatott.

Jelen volt a sajtótájékoztatón több versenyző is, így a már biztos vb-résztvevőnek tekinthető párbajtőröző Imre Géza és kardozó Márton Anna, a magyar csapat legidősebb, 38 éves, és legfiatalabb, 18 esztendős tagja. A kérdésre, hogy milyen szereplésben reménykednek a vb-n, mindketten óvatosan nyilatkoztak, egyelőre csak annyit mondtak, hogy igyekeznek jól felkészülni és mindet elkövetnek a sikeres szereplésért.

Telefonon kapcsolták Athénból Szilágyi Áront, aki a hétvégén Világkupa-versenyt nyert a görög fővárosban. A londoni olimpiai bajnok, aki az idén három Vk-bronz és egy ötödik hely után szerzett aranyat, kérdésre válaszolva megnyugtatta a jelenlévőket, hogy a Vk-sorozat csak a felkészülés része, a formát a vb-re hegyezi ki.