Wayne Rooney az angol Újvári Joci

2013.05.08. 15:42

Egy megyei másodosztályú ollózós gól és egy esetlen tánc elég volt ahhoz, hogy Újvári József, de inkább csak Joci mémmé váljon.

A Nógrád megyei másodosztály nyugati csoportjában szereplő Patak SE május 1-jén a Rétsággal játszott, a 87. percben már 1-0-ra vezetett a félórája emberelőnyben futballozó csapat, de ekkor jött Újvári és egy visszafejelt labdát látványos ollózásssal a kapuba küldött.

Ilyet szinte minden héten látni, de ahhoz, hogy a méltán népszerű, a legfurább futballjeleneteket gyűjtő 101greatgoalson is helyet kapjon Újvári, kellett a Pet Shop Boys Go West című dalára előadott páros koreográfiája is. A tánc tavaly hódította meg a foci világát, a braziloktól indult, és még Németországban is a gólok után ezt táncolta boldog boldogtalan. Az eredeti, az Ai se eu ti pego (áj szeu csi pegu) - vagyis Ha megkaphatnálak, Michel Telótól.

Ujvári Joci ollózós csodagólja

A Youtube-on eddig közel 60 ezren látták a gólt, de Újvári villámgyorsan mémmé vált, a Trollfocin hihetetlen mennyiségű képet posztolnak a megye II.-es játékosról, és hogy a halhatatlansága biztosított legyen, egy másik legenda, az Albertirsa futballhimnuszát is jegyző Papp Attila rögtön dalt is írt róla.

TROLLFOCI - Ujvári József Dala