A bíró földön maradt az őrült kanadai után

2013.06.12. 14:50

A teremhoki még a jégkorongnál is durvább sport, legalábbis a hétvégi világbajnoki döntő ezt bizonyította. Ha elszabadulnak az indulatok, egy verekedésnél sokkal kevesebb védőfelszerelés  tompítja az ütéseket. A Kanada–Csehország-mecsen játékost és bírót is csúnyán elintéztek.

Az elődöntőt 5-1-re a csehek nyerték, az utolsó üres kapuba lőtt góljuk után a kanadai Justin Pendernél elszakadt a cérna, és nekiment az egyik cseh csatárnak. A fél pályán keresztül végigráncigálva megsorozta a fejét. A csatár segítségére Lukas Heczko kapus sietett, aki saját testével védte meg csapattársát. Pender ekkor sem állt le, ütött, akit ért. A kicsi a rakásba a játékvezetők is bekapcsolódtak, de a teljesen bepörgő kanadai őket sem kímélte. Az egyikük, Heczko mellett, a földön is maradt. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba is kellett szállítani.

teremhoki, verekedés

Pender pusztító kirohanásából nem lett nagy ügy, csak kétmeccses eltiltást kapott érte. Ez még akkor is kevésnek tűnik, ha később bocsánatot kért a csehektől és a játékvezetőktől. Egy csapattársa azt állítja, hogy a csehek az egész meccsen provokálták őket, műeséseik után még be is szóltak, sőt még a kispad felé is köptek.

A teremhoki valahol a jégkorong és a gyeplabda között álló sportág, a játékosok görkocsolya nélkül, hokipálya méretű területen játszanak, természetesen jég nélkül, és a korongot kis labda helyettesíti. A mostani világbajnoki döntőt Szlovákia nyerte 2-1-re a csehek ellen.