Vanek Margit hetedik a triatlon Eb-n

2013.06.15. 08:19

Nagyszerű versenyzéssel a hetedik helyen végzett Vanek Margit a törökországi rövidtávú triatlon Európa-bajnokságon, Alanyában. 

A magyar versenyző a nyolcadik hely körül jött ki a vízből, a kerékpározásnál a 18 fős élbolyban tekert, majd körülbelül 1 perc 20 másodperces előnnyel kezdték meg a futást az üldözőkkel szemben. A futás elején a 10-12. helyen haladt egy kisebb csoporttal, de féltáv után otthagyta riválisait, az utolsó kilométereken pedig további versenyzőket ért utol.

A másfél kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyben elért hetedik helyezés önmagában is értékes, de azzal együtt még nagyobb siker, hogy Vanek az úszásban általában előrébb szokott végezni, de most a kevésbé sikerült első szám után is vissza tudott kapaszkodni az élmezőnybe mégpedig úgy, hogy a győztestől kevesebb mint egy perccel maradt el.

"Nagyon meglepett ez a kiváló eredmény, magam sem számítottam rá, de rendkívül örülök neki. Vasárnap elindulok a vegyes váltóban, amelyben két férfi és két nő alkot egy-egy csapatot."