Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Vívó-Eb: bronzérmes lett a magyar női tőrcscpat.

2013.06.18. 17:54

Bronzérmet nyert a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin összeállítású magyar női tőrcsapat kedden, a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott a harmadik helyért rendezett mérkőzésen magabiztosan, 45-37-re győzte le az előzetesen a fináléra is esélyesnek tartott oroszokat.

A meccset kiválóan kezdte a Mohamed, Knapek, Varga trió. Mindhárman megnyerték első két-két asszójukat, és az utolsó három pár előtt fölényesen, 30-16-ra vezettek. Ezután Varga kikapott az egyéniben ezüstérmes Jakovlevától 8-5-re (35-24), Knapek újra győzött (40-28), Mohamed pedig 5-9-cel zárt. A magyar csapat így biztosan nyerte meg a meccset.

„Számunkra ez olyan volt, mintha aranyérmet nyertünk volna – mondta a magyar szövetség honlapjának Mohamed Aida. - Nagyon kellett a sikerélmény. Ugyanez a négy öreglány legutóbb 2000-ben nyert együtt érmet világversenyen."

Kreiss Gábor vezetőedző Mohamedhez hasonlóan elégedetten értékelte a napot: A világranglistán nálunk jóval előkelőbb helyen lévő lengyeleket, és a klasszisokkal felálló, számunkra csillagászati összegekből gazdálkodó, olasz edzői stábot importáló oroszokat győztük le. Egy olyan csapattal, amely évek óta várt egy újabb sikerélményre" mondta a szakember.

A negyeddöntőben a lengyeleket búcsúztató, majd a négy között az olimpiai bajnok olaszokkal szemben alulmaradó csapat a magyarok első érmét szerezte meg a horvátországi Eb-n.

Eredmények:

női tőr, csapat:

a 3. helyért:
Magyarország (Knapek +6, Varga G. +3, Mohamed -1)-Oroszország 45-37
korábban:

az elődöntőben:
Olaszország-Magyarország 45-18
Franciaország-Oroszország 45-42

a negyeddöntőben:
Olaszország-Románia 45-21
Magyarország-Lengyelország 20-9-nél a lengyelek feladták
Franciaország-Németország 45-25
Oroszország-Ukrajna 45-35

 

döntő:
Olaszország-Franciaország 45-30  • Vennék
  • Hírek