Blake mégsem, Jeter viszont eljön a Gyulai emlékversenyre

2013.07.02. 12:18

Sérülése miatt még nincs megfelelő állapotban, így Yohan Blake, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője nem indul a jövő szerdai Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, ugyanakkor a szervezők megpróbálják pótolni a sztárt, többek között a női 100 méter világbajnokával, Carmelita Jeterrel, aki ott lesz a Puskás Stadionban.

"Személyesen is beszéltem vele, nagyon sajnálja, egészen az utolsó pillanatig megpróbált úgy készülni, hogy futhasson Budapesten. Ugyanakkor megígérte, hogy jövőre mindenképpen számolhatunk vele" - mondta a jamaicai atlétáról a keddi sajtótájékoztatón Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója, hozzátéve, hogy Blake visszalépésével így elsősorban a női 100 méterre "koncentrálnak", ebben a számban fantasztikus versenyzőket láthat majd a Puskás Ferenc Stadion közönsége.

Elhangzott, hogy a női sprintszámra sikerült megnyerni a világbajnoki címvédőt, az amerikai Carmelita Jetert, akinek 10.64 másodperces egyéni legjobbja minden idők második legjobb futása.