Rózsa Csilla még mindig a dobogón a golf-Eb-n

2013.07.27. 09:08

A magyarok remek kezdését sajnos nem követte hasonló folytatás a Hamburgban zajló European Young Mastersen: a 16 év alatti golfozók első számú európai versenyének második játéknapján a négy magyar fiatal egyike sem tudott javítani csütörtöki eredményén, de legjobb játékosunk, Rózsa Csilla továbbra is versenyben van a dobogóért.

Nem volt szerencsés napja Rózsa Csillának, aki a második helyen kezdhette a második fordulót a European Young Mastersen, hiszen pénteken egészségügyi problémával küzdött, ami hozzájárult ahhoz, hogy nem tudta megismételnie nagyszerű csütörtöki teljesítményét. Bár ismét sikerült három birdie-t ütnie, ezúttal öt boogey és a legutolsó szakaszon egy dupla is került a neve mellé, így végül is 75 ütéssel fejezte be a napot, ezzel az eredménnyel pedig a harmadik helyre csúszott vissza.

Mivel a spanyol címvédő, Covadonga Sanjuan, aki az első napon is a legjobb volt, újfent par alatt játszott, már tekintélyes előnnyel, hét ütéssel vezet Csillával szemben az utolsó forduló előtt, de a dobogó második foka még elérhető, hiszen a norvég Sandra Norgaas csupán egy ütéssel előzi meg a magyar lányt.

A másik magyar lány induló, Vadkerti Adél remek kezdés után – négy szakasz után egy ütéssel par alatt állt – sokat hibázott és végül 81-et ütött, így a 37. helyre csúszott vissza. Ugyancsak 81 ütésre volt szüksége a 18 szakasz teljesítésére Csányi Olivérnek, aki ezzel megismételte csütörtöki eredményét, de összesítésben ez is csak a 48. helyre elég, míg Rózsa Dávid 86 ütéses pénteki köre miatt az 51. helyre esett vissza. A kicsit rosszabb egyéni teljesítményeket a csapat eredménye is megsínylette, visszacsúsztunk a 22. helyre a 24 csapatos mezőnyben.