Fél méteren múlt, hogy nem lett tragédia

2013.08.17. 18:09

A tizennyolc éves Lukas Schreier balesete miatt állították le a Volkswagen Scirocco kupa nürburgringi futamát, a fiatal pilóta még egy kanyar előtt akadt össze egyik riválisával.

Az autója kicsúszott a pályáról, aztán megdobta a kavicságy, emiatt fejreállt, majd nekiütközött a védőkorlátnak, és vadul pörögni kezdett a tengelye körül, négyszer is átfordult, míg fennakadt a korláton.

Az egyik pályamunkás nagyjából fél méterre lehetett onnan, ahol Schreier becsapódott, óriási szerencséje volt, hogy nem találta el a fiatal pilóta járműve, és annak leszakadó alkatrészei.

Lukas Schreier Nürburgring Crash Volkswagen Scirocco R-Cup

Schreier saját lábán szállt ki az autóból, de megviselte az ütközés, a helyszínre érkező mentővel megfigyelésre vitték. A baleset után kiment a pályára a biztonsági autó, néhány körön át haladt mögötte a mezőny, végül három körrel a vége előtt leállították a versenyt, hogy meg tudják javítani a védőkorlátot.

Az összetettben kilencedik helyen álló Schreiernek ez a második idénye a sorozatban, a múlt szezonban a tizennegyedik lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport