A sportoló, akit a rivaldafény megcsapott

2013.08.29. 12:40

Azt mondják, ha vezetsz egy versenyen, sose nézz a hátad mögé, hanem adj bele mindent, és elég a cél után megtudni, kik jöttek be mögötted. Egy arcoskodó francia triatlonista ugyan nem nézett hátra, de majdnem túl korainak bizonyult az örömünnepe, egy kisebb sokkot azért így is kaphatott.

A brazíliai Ironman 70.3-as (1,9 km úszás-90 km kerépár-21,1 km futás) versenyén a francia Jeremy Jurkiewicz fordult be elsőként a célegyenesbe. Sikerét már biztosra vette, lazán sétálni kezdett, kiosztott egy-két pacsit, majd belekezdett egy helikopteres forgásba, hogy így szakítsa át a célvonalat. Közben rázta az öklét is, hogy mutassa, mekkora király.

Sportszerű volt Amorelli?

Ez lett a szerencséje, méginkább a fair play: így észrevette, hogy a brazil Igor Amorelli elképesztő lendülettel érkezik mögötte, pánikszerűen fordult meg és ugrott be a célba, centiméterekkel tudta megelőzni ellenfelét. Ideje 3:52:40.3., Amorelli 3:52:42.0-vel fejezte be a versenyt.

Hogy Amorelli sportszerűségből lassított-e le, előre engedve Jurkiewiczet vagy nem volt ilyen szándék benne, azt döntsék el önök.