Az európai szövetség is segíti a magyar röplabdasportot

2013.10.02. 10:26

A kormányzati támogatás után most európai forrásokból is építkezhet a magyar röplabdázás. A 34. CEV (Confédération Européenne De Volleyball – Európai Röplabda Konföderáció) Kongresszusán ugyanis az európai vezetés döntött: elindítja központi fejlesztési programját. Magyarország is profitálhat a kezdeményezésből, hiszen abban a kategóriában van, amelyet a CEV és az FIVB is (Fédération Internationale de Volleyball – Röplabda Világszövetség) támogat. A különböző fejlesztési programoknak köszönhetően közel 200 000 euró áll rendelkezésre az 1-2. kategóriában szereplő 30 országnak. A programnak köszönhetően mind a strand- mind a terem röplabda szakág jelentősen erősödhet Magyarországon.

A CEV kongresszusán 55 tagországból 52-en voltak jelen, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Poór Csaba és Hoboth Sándor, az MRSZ technikai igazgatója képviselte hazánkat, amelyet a férfi európa bajnokság helyszínén, Koppenhágában rendeztek meg szeptember 27-28-án.

  „Ahogyan a Világszövetség, úgy az Európai Szövetség is előrelépett ezen az úton, és a feltörekvő nemzeti szövetségeket támogatja fejlesztési forrásokkal. Mind a strand, mind pedig a teremröplabda erősödhet Magyarországon. Most nekünk egy feladatunk van: fejlesztési projekteket letenni a CEV vezetésének asztalára. Még októberben egy személyes luxemburgi találkozón egyeztetjük a CEV elnökével a magyar elképzeléseket” – mondta el Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.