Vasas Óbuda röplabdacsapata ismét duplázna

2013.10.17. 11:39

Ismétlésre készül a Vasas Óbuda női röplabdacsapata, azaz az elmúlt idényhez hasonlóan megint a legjobb akar lenni a hazai bajnoki és kupaküzdelmekben. A csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a csapat új játékosát, az amerikai egyetemi bajnokságból érkezett Sareea Freemant, elhangzott, hogy a Vasas Óbuda két nemzetközi sorozatban, a Challenge Kupában, valamint egy év kihagyás után a Közép-európai Ligában is pályára lép.

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat két éve fűzte szorosabbra kapcsolatát a röplabdaszakosztállyal, és ez idő alatt szinte mindent megnyert a csapat a különböző korosztályokban.

Markovits László, a Vasas SC elnöke büszkén jelentette ki, hogy nincs még egy klub, amely egy sportágban felnőtt, junior, ifi és serdülő csapatával is bajnok tudott lenni.

Vatai Gabriella, a röplabda-szakosztály igazgatója nem tagadta, hogy szélmalomharcot vívnak, mert a röplabda a TAO-pénzekből részesülő látványsportokkal szemben hátrányban van. Ennek ellenére - mint mondta - egyre több fiatal választja a röplabdát.

Jókay Zoltán vezetőedző az idei célok közül a legfontosabbnak a tavalyi sikerek megismétlését, vagyis a bajnoki cím megvédését és a kupagyőzelem újbóli kiharcolását nevezte, továbbá jelezte, hogy szeretnének a Közép-európai Liga stabil tagjává válni, a Challenge Kupában pedig legalább két kört menni.

Az új játékosról, Sareea Freemanről elhangzott, hogy sokoldalú, több poszton is hasznos, az ugyancsak amerikai Allegra Wellsről pedig kiderült, hogy sérülés miatt visszautazik hazájába, ám az idény második felében számítanak rá.