90-0-ra kapott ki a rögbi ligaválogatott

2013.10.27. 17:54

Sporttörténelmi mérkőzést játszott a magyar rögbi ligaválogatott 600 néző előtt, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban először lépett hazai mérkőzésen pályára.

A csapat a nyolc, Ausztráliában játszó profival felálló görög csapattól 90-0-ra kapott ki, a különbség a játékosok tapasztalatát és tudáskülönbségét tekintve reális. A magyar válogatott tagjai közül a Franciaországban játszó Csapkai Norbert és az Ausztráliában rögbiző Farkas Dávid szerepel profi klubcsapatokban.

Mézes Bálint, a válogatott szövetségi kapitánya így értékelt: „Sejtettük, hogy valami ilyesmi lesz a vége, azt sajnálom, hogy egyetlen pontot sem szereztünk. Ilyen tudású csapat ellen játszani felér száz edzéssel. Biztos vagyok benne, hogy egyszer még büszkék leszünk arra, hogy részesei voltunk a magyar ligarögbi első hazai meccsének."

A hétfői sajtótájékoztatón Habóczki Zsolt, a szövetség elnökségi tagja elmondta: a szövetség ezzel a mérkőzéssel szeretné megmutatni és felhívni a figyelmet a ligarögbi létezésére. A sportág technikailag és játékstílusban is közel áll a 7-es rögbihez, amely már olimpiai sportág, így a szövetség szerint egy sikeres olimpiai csapat tagjai is kikerülhetnek a ligarögbiben edződő fiatalokból.