Könyv jelent meg Tarics Sándorról

2013.12.11. 13:42

Tarics Sándor, a legidősebb élő olimpiai bajnok címmel könyv jelent meg a 100 esztendős vízilabdázóról, aki szeptember 23-án ünnepelte kerek születésnapját. A kaliforniai Belvedere-ben élő korábbi sportoló életútját két magyar sportújságíró, Ch. Gáll András és S. Tóth János örökítette meg fotókkal gazdagon illusztrált kötetében, amelynek szerdán volt a sajtóbemutatója, írta az MTI.

Az eseményen Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elöljáróban elmondta, hogy a MOB támogatásra érdemesnek ítélte a mű megszületését, büszke rá, hogy a világ legöregebb olimpiai bajnoka magyar. Hozzátette, hogy személyesen maga is megtapasztalhatta, mennyire fergetegesen jó a szövege és sziporkázóan friss a szellemi állapota Tarics Sándornak, aki az 1936-os olimpián győztes együttes tagjaként érdemelte ki az aranyat.

A szerzők, akik könyvük megírása előtt két hetet töltöttek el a legendánál, a médiaeseményen méltáttak azt az életutat, amelyet az egykori szegény óbudai kissrác bejárt a főiskolai világbajnoki elsőségek és az olimpiai bajnoki cím után, mérnökként a világhírig jutva el az által, hogy új hazájában, az Egyesült Államokban kidolgozta, majd alkalmaztatnia is sikerült a földrengésbiztos építési technológiát.

„Hogy mi mindenen ment keresztül száz év alatt, kiderül e könyvből, amely tisztelgés a földkerekség legidősebb élő olimpia bajnoka előtt” – olvasható a kötet ajánlójában.