no

A kétszámjegyű különbség mégis szebb

2013.07.25. 13:26

A magyar női vízilabda-válogatott miután előbb Brazíliát verte magabiztosan (20-6) és az olaszokon is átgázolt (10-4), Kazahsztánnak sem hagyott esélyt az utolsó csoportmeccsen.

Az első negyedben lehengerlő játékkal kezdett Merész András csapata, a 8-1-es vezetés azt jelentette, mindössze három támadást nem góllal fejeztek be a mieink.

A félidőre 12-3 lett, ekkor már egy kicsit lazábbra vették a magyarok, a kazahok például blokkoltak lövést, védett a kapusuk is.

A harmadik negyed kérdése az volt, hogy a tízes különbséget tudjuk-e tartani, esetleg fölé tudunk-e kerülni. 15-5-tel fordultunk a zárónegyedre.

Mivel a tizenhetedik magyar gólt a friss BL-győztes Szűcs Gabriella lőtte, a találat azt is jelentette, már nem volt a vízben a kapuson kívül olyan játékos, aki ne lett volna eredményes.

A legtöbb magyar gólt, hármat a balkezes Bujka Barbara szerezte, az utolsót pedig Takács Orsolya, ő állította be a 18-7-es végeredményt.

A folytatásban a britek következnek szombaton, és mivel ők az utolsó csoportmeccsen tizenkét góllal kaptak ki az amerikaiaktól, nem lehet kérdéses, hogy a válogatott azt az akadályt is könnyen veszi és a nyolc közé kerül.

Ott már kemény ellenfél jöhet, hiszen a kínai, orosz, a házigazda spanyol, holland négyeséből kerül ki. Azt a meccset hétfőn rendezik majd, magyar idő szerint 21.45-től.

A válogatott az eddig mutatott játéka alapján feltétlenül éremesélyes.

"Elégedettek lehetünk a vb első fázisában mutatott játékunkkal - nyilatkozta a nemzetközi szövetség honlapjának Merész András. - Ma is jól játszottunk, és én nem nevezném edzőmeccsnek a kazahok elleni összecsapást. Mint ahogy következő mérkőzésünk sem lesz annyira könnyű a britekkel, miként azt sokan gondolják. A célunk az, hogy minél messzebbre jussunk ezen a világbajnokságon."