Elúszott a győzelmi esély, de a 2. hely nem

2013.07.26. 12:30

A magyar férfi vízilabda-válogatottra nem várt könnyű csoportmeccs a barcelonai világbajnokságon, az olimpián ugyanis az ausztrálokat 10-9-re sikerült verni a helyosztókon.

A szerbek az első csoportmeccsen hárommal megverték őket, de mivel minket is, előrejelezte: két hasonló erejű csapatról van szó.

A center, Hárai Balázs szerezte az első gólunkat, Younger hamarosan egyenlített, a balkezes Vámos viszont újra a mieinket hozta előnybe. A negyedik percben voltunk ekkor, és nem sejthettük, hogy jó negyedórára adjuk át a vezetést a riválisnak.

Szivós hatalmas gólja, Hárai centertalálata, Vámos újabb széltől elengedett bombája ugyanis csak azt jelentette, hogy tartjuk a döntetlent.

A harmadik negyed vége előtt aztán Varga Dániel emberelőnyből, kiszorított helyzetből lőtt a kapuba (7-6), de a zárónegyedre így sem tudtunk előnnyel menni, mert Campbell egyenlített.

Az utolsó nyolc perc Varga Dénes találatával kezdődött, de ezt megint Campbell egyenlítette ki, az volt a negyedik gólja. Egy lefordulás után Vámosé volt a kilencedik magyar gól, de ezt ismét Campbell tette egyenlővé.

Másfél perccel a vége előtt Benedek Tibor időt kért, miután Bedő kiharcolt egy kiállítást. Madaras azonban fölépattintott, így az utolsó ausztrál támadásnál már a vereség elkerülése volt a cél. Hárai labdaszerzése után a győzelemért támadhattunk.

A kiállítást megkaptuk – a bírók nem voltak ellenünk – Varga Dániel lövése azonban kivágódott a blokkról. A 9-9-es döntetlennel is megvan a csoport második helye.

Vasárnap 18.50-től játszunk, valószínűleg a kazahokkal, akik szerdán legyőzték a románokat. Ezzel az is biztossá vált, hogy a nyolc között az A-csoport legjobbjával játszunk, ha sikerrel vesszük a következő akadályt. Abban a csoportban egyelőre tippelni is nehéz, mert az első meccsen a görögök nagy meglepetésre 6-4-re legyőzték Montenegrót. Utóbbi azóta javított, és legyőzte a házigazda spanyolokat.

Az utolsó meccsek ott: Görögország–Spanyolország és Montenegró–Új-Zéland.