Risztov vb-je hasmenés miatt ért véget

2013.07.27. 17:10

A debreceni úszónőt hasmenés miatt kellett visszaléptetni az 1500 méteres gyorsúszás hétfői selejtezőjétől, így számára véget ért az idei vb - tudatta Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-vel. Risztov a barcelonai nyíltvízi küzdelmekben egyéniben kilencedik lett 10 kilométeren, s a magyar trió tagjaként ugyanebben a pozícióban zárt a vegyes csapatok 5 kilométeres vetélkedésében.

A medencés úszók vasárnap kezdik meg nyolcnapos vb-programjukat, s a nyitónapon öt magyar lesz érdekelt. A férfiaknál Kis Gergő 400 méter gyorson mutatkozik be, Pulai Bence pedig 50 méter pillangón próbál szerencsét. Nem áll viszont rajthoz 100 méter mellen - ahogy kedden 50-en sem - a 200-as táv londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel, aki fő számára összpontosít. A 200 méteres mellúszás előfutamait csütörtökön rendezik meg.

A nőknél Kapás Boglárka első fellépése a nyitónapi 400 méter gyorson lesz, míg 200 méter vegyesen ketten is, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna képviselik a magyar színeket. Hosszú Katinka monstre programot teljesít majd a katalán fővárosban, bár vasárnap - a korábbi tervekkel ellentétben - a 400 méteres gyorsúszásban nem indul.