Vb-elődöntős a női pólóválogatott

2013.07.29. 21:36

Egy egészen parádés első negyeddel gyakorlatilag eldöntötte a magyar válogatott a hollandok elleni negyeddöntőt a barcelonai vizes világbajnokság női vízilabda tornáján. Az első gólt még a hollandok szerezték, de utána öt magyar gól következett, Keszthelyi Rita már ekkor két gólig jutott.

Az jól látszott ebben a játékrészben, hogy valóban nagyszerűen felkészült a magyar csapat a hollandokból, és nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is nagyon erős volt a csapat. Keményen és főleg hatásosan védekeztünk, elől pedig szinte minden bement. 5-1-gyel zártuk az első játékrészt.

A második negyedre a magyar csapat védekezése ugyanolyan határozott maradt, hiszen ekkor gólt sem kaptunk az egyre bizonytalanabb hollandoktól. Elől pedig Keszthelyi révén növeltük újabb két góllal az előnyünket. A nagyszünetre 7-1-es magyar előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Nem lehet azt mondani, hogy visszavett volna a magyar a csapat, de érezhető volt, hogy a harmadik negyedben nem rohan annyira. Közben egyre több emberhátrányt kaptunk, és egyre kevesebbszer sikerült lövéssel befejezni a támadásainkat, a centerünk szinte megjátszhatatlan volt, de erről legkevésbé Bujka Barbara tehetett. Ez az időszak igazolta, hogy furcsa döntés egy ilyen jelentős meccsre argentin-török bírópárost küldeni. Így is maradt még öt gól az előnyünkből (9-4).

Az utolsó játékrészben ránk ijesztettek a hollandok, egymás után három gólt lőttek, ezzel 9-7-re jöttek fel, érezhetően elkapták a fonalat. Óriási szükség volt ekkor, a végig fantasztikusan védő Bolonyai Flóra újabb bravúrjaira. Bár a magyar válogatott egy kicsit kapkodott, Menczinger Kata gólja (10-7) nyugtatta meg a kedélyeket és gyakorlatilag döntötte el a meccset. 11-7-re nyertünk úgy, hogy az utolsó két negyedet elveszítettük.

Teljesen megérdemelten jutott a legjobb négybe a magyar válogatott, mert a játék minden elemében jobb volt a 2008-as olimpiai bajnoknál. A csapatunk 50. világbajnoki meccsét nyerte meg, ezzel a mutatóval abszolút világelső a mezőnyben.

Az olimpiai ezüstérmes spanyol csapattal találkozik a magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai vizes világbajnokság szerdai elődöntőjében. A hétfő esti utolsó negyeddöntőben, a tavalyi londoni döntő visszavágóján a spanyol lányok 9-6-ra nyertek az Egyesült Államok ellen.

Magyarország-Hollandia 11-7 (5-1, 2-0, 2-3, 2-3)

A magyar góldobók: Keszthelyi 4, Antal 2, Miskolczi, Kisteleki, Szücs, Bujka, Menczinger 1-1.

Spanyolország–Egyesült Államok 9-6  (4-2, 1-2, 1-1, 3-1)