Nyolc év után ismét két érem jöhet

2013.07.31. 12:01

A hazai pályán játszó spanyol férfiak nem jutottak be a világbajnokság elődöntőjébe, így kiderült, Magyarország az egyetlen, amelyik férfi és női vízilabda csapatával is a döntőért játszhat Barcelonában.

Egyiknek sincs könnyű dolga, a nők szerda este 21.45-től a házigazda spanyolokkal játszanak (a mérkzést online követheti az Indexen), akiknek a közönség nagy lendületet adhat. Nem véletlen, hogy az esélyesebb amerikaiakat 9-6-ra legyőzték a negyeddöntőben.

A bíráskodástól lehet tartani, hiszen régi sablon, a hazai csapat indokolatlan segítséget kaphat, hogy a döntőben is sok néző lehessen. Igaz, ezt a hátszelet a spanyol férfiak az olaszok ellen nem kapták meg.

A férfiak közel álltak hozzá, hogy két délszláv riválistól is megszabaduljanak a görögök megsemmisítése után, de a horvátok végül kiharcolták a hosszabbítást – az utolsó ausztrál akciónál a kapufán csattant a labda -, és ott fel is őrölték az egyébként igen erős riválisukat. A szerbek eközben kiestek, miután kikaptak Montenegrótól egy góllal. (9-8)

A másik meccsen így Montenegró–Olaszország-összecsapás lesz, utóbbi a címvédő.

Utoljára 2005-ben fordult elő, hogy mindkét magyar csapat érmes volt, akkor a nők nyertek, a férfiak ezüstérmesek lettek. 2007-ben volt mindkettő elődöntős, akkor a férfiak ismét ezüstöt nyertek, a nők negyedikek lettek.