Meghalt Gyarmati Olga távolugró

2014.01.11. 09:36 Módosítva: 2014.01.11. 09:41

Hosszú, súlyos betegség után 89 éves korában meghalt Gyarmati Olga olimpiai bajnok távolugró, írja az MTI. Haláláról Hámori Jenő, a New Orleansban élő olimpiai bajnok kardvívó tájékoztatta az Olimpiai Bajnokok Klubját.

Gyarmati Olga Debrecenben született, előbb a városban, majd a Vasas színeiben versenyzett. Karrierjének csúcspontja, amikor az 1948-as londoni olimpián bajnok lett, ezzel a magyar női atlétika második olimpiai aranyérmét szerezte meg. Főiskolai világbajnokságokon kétszer nyert, sokoldalúságát mutatja, hogy távolugrás mellett magasugrásban, gátfutásban, valamint 100 és 200 méteres síkfutásban is nyert magyar bajnokságot.

Indult az 1952-es és az 1956-os olimpián is, Melbourne-ből nem tért haza, Angliában telepedett le. Később az Egyesült Államokba költözött, a Massachusetts állam északi részén található Orange városában élt, Greenfieldben hunyt el.

Gyarmati Olga wikipedia adatlapja és egy netes gyászjelentés szerint október 27-én hunyt el. Halálhíre valószínűleg csak azért most jutott el Magyarországra, mert a világtól elzárkózottan élt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport