2024. július 9. 21:00
Spanyolország
Franciaország

Az 1. fordulót rendezték a Pillangó Soft Amatőr Darts Kupában

2014.01.12. 14:09

Tizenhat indulóval és Baka Krisztián győzelmével ért véget a Pillangó Soft Amatőr Darts Kupa első fordulója, amelyet január 11-én rendeztek a XV. kerületi Közvágóhíd utca 27. szám alatt lévő Pillangó Sörözőben. A versenyt a Bad Direction Kft. által üzemeltetett  Delicates Sarok támogatta.

Az első fordulóhoz képest sokan indultak, az amúgy 8 fordulós versenysorozatban, külön örömnek számított, hogy mindkét nem és több korosztály is képviseltette magát. A versenyen díjazták a legjobb női játékosokat (Takácsné Franciska és Szép Andrea), akik mindketten kiválóan szerepeltek a férfiak mezőnyében. A legifjabb versenyzőként Takács Dániel az 5. helyet szerezte meg édesapja mögött.

Amatőr versenyhez képest is magas színvonalú torna zajlott, különösen a döntő hozott igen látványos küzdelmet. A verseny végeredménye: 1. Baka Krisztián, 2. Lőrincz Győrgy, 3. – nem vicc – Toldi Miklós.

Rövidesen következik a második forduló, a rendezők abban a reményben várnak minél több indulót, hogy egyre többen próbálják ki magukat ebben az angolszász sportágban, ahol nem számít a testi adottság, a nemek közti, vagy éppen a korkülönbség sem. A tornáról bővebben a versenynek helyszínt adó Pillangó Söröző facebook oldalán lehet majd tájékozódni.