Gyilkossággal vádolnak egy futballedzőt

2014.02.20. 14:05

Az Egyesült Államok Missouri államában, Springfieldben holtan találtak egy 10 éves lányt a helyi iskola futballedzőjének a pincéjében. A rendőrség már őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki éppen a holtestet igyekezett eltüntetni, amikor a biztonságiak rajta ütöttek.

Dan Patterson, a Greene megyei főügyész elmondta, hogy a boncolás után mondanak csak biztosat, de nagyon valószínű, hogy a kedden eltűnt, 10 éves Hailey Owens holtestét találták meg a 45 éves Craig Michael Wood pincéjében, egy zsákba rejtve, az ügyész hozzátette, a kislányt fejbe lőtték.

A kislányt kedden az egyik barátjától hazafelé tartva rabolták el, a döbbenetes, hogy az esetnek szemtanúja is volt, aki egyből értesítette a rendőrséget, de a bűncselekményt így sem sikerült megakadályozni. Egy szemtanú megpróbálta üldözőbe venni a tettest, de nem tudta utolérni. A rendőrség nagy erőkkel kereste a gyanúsítottat és kocsiját, de későn találták meg.

Wood egy általános iskolában volt tornatanár 1998 óta, kezdetben tanársegéd volt, 2006 óta állandósították, eközben a Pleasant View School amerikaifutball-edzője, és a kosárlabda csapat segédedzője volt. Innen sem ismerhette a kislányt, mert Hailey Owens másik iskolákba járt idén és korábbi években is. A nyomozók is megállapítottak, hogy az áldozat és a gyanúsított semmilyen kapcsolatban nem állt egymással.

Springfield megyében sokkal szigorúbb szabályok szerint vállalhat bárki tanítói munkát, mint máshol az Egyesült Államokban. Woodot is átvilágították, de csak két kihágást találtak ellene, legutóbb 2001-ben kapott bírságot illegális vadállattartás miatt. A rendőrség közleményben tudatta, egyelőre semmilyen adat nem áll rendelkezésre, milyen indítékok vezérelték a gyilkost.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport