Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

38 millió forintra büntették a Newcastle edzőjét

2014.03.02. 13:47

Százezer fontos (körülbelül 38 millió forintos) büntetést kapott klubjától Alan Pardew, a Newcastle United labdarúgócsapatának vezetőedzője, amiért a bajnokság szombati játéknapján lefejelte a rivális Hull City egyik játékosát - írja az MTI.

Az eset a 72. percben történt: az ír válogatott David Meyler gyorsan el akart végezni egy bedobást, de igyekezetében félrelökte az oldalvonal mellett álló trénert, aki válaszul lefejelte őt. A szakembert az eset után azonnal kiállította Kevin Friend játékvezető, a futballista pedig sárga lapot kapott.

A Newcastle vezetősége közleményében úgy fogalmazott: csalódott Pardew viselkedése miatt, a szakember magatartása elfogadhatatlan, nem ezt várják a Newcastle United vezetőedzőjétől. Pardew a meccs után bocsánatot kért megmozdulásáért, mint mondta, nagyon sajnálja a történteket, s elfogadja a bírságot, valamint a figyelmeztetést, amit klubjától kapott.

Az ügyben az angol szövetség is vizsgálatot indított, Pardew onnan is súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthat. A szombati mérkőzést a vendég Newcastle United nyerte 4-1-re.