Veréb bronzérmes a birkózó-Eb-n

2014.04.04. 19:19

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő Veréb István bronzérmet nyert a Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon harmadik helyezett szombathelyi sportoló a grúz Dato Marszagisvilivel vívta a bronzmeccset, és bár az utolsó percben 5-0-s hátrányban volt, végül tussal győzött, írja az MTI. 

"Nem így terveztük az biztos. Nem nagyon tudtam vele sokáig mit kezdeni, de úgy négy és fél percnél kezdtem érezni, hogy nagyon fárad - mondta boldogan az MTI-nek Veréb István. - A végén láttam, hogy tíz másodpercem van, s újra megpróbáltam azt a támadást, ami kevéssel korábban bejött, aztán szerencsére a tus is összejött." A magyar birkózó szerint nem lehet összehasonlítgatni a vb és Eb-bronzot. "Az én súlyomban nagyon erős az európai mezőny, nehéz érmet szerezni, pláne ilyen ágon, mint amilyen az enyém volt ma" - mondta. 

Veréb Ligeti Dániel (125 kg) csütörtöki harmadik helye után a magyar csapat második érmét szerezte. Pénteken korábban Németh Zsanett ötödik lett a nők 75 kilós kategóriájában, míg Gulyás Zsombor a szabadfogásúak 70 kilós súlycsoportjában végzett szintén az ötödik helyen.