Opium Bullet hanyatt vágódott, de nyert

2014.04.14. 12:54

Rosszul kezdődött Opium Bulletnek a pozsonyi lóverseny. A rajt előtt a hároméves ló, Overdose féltestvére megijedt, felágaskodott, aztán hanyatt vágta magát, végül beszorult a startgép alá. Ennek ellenére jól futott, megnyerte a második kategóriájú 1300 méteres versenyt.

„Egyes startszámmal indult, így őt vezették elsőnek a startgépbe. Szépen, probléma nélkül beállt, ám az utána következő lovak a szokásosnál jobban lökdösték a startgépet, amitől az kissé megmozdult. Opium Bullet pedig ijedtében felágaskodott, majd hanyatt is vágta magát, be is szorult a startgép alá. Csoda, hogy nem történt komolyabb baj, és a ló nem próbált meg magától szabadulni, hanem talán ösztönösen hagyta, hogy az ott lévő emberek a lábainál fogva kihúzzák alóla. Le is nyergelték, úgy volt, hogy nem indul a versenyben, a startprocedúrát pedig újrakezdték. Mivel se külsérelmi nyom, se a mozgása nem utalt sérülésre, úgy döntöttünk, ha lehet, mégis induljon el, és visszanyergeltettük. Ekkor már egyáltalán nem számított, hogyan fut és hányadik lesz, csak arra gondoltuk, hogy ne maradjon benne rossz emlék a startgépről, a jövőben ne legyenek problémák a beállásból. Ne arra emlékezzen, hogy hanyatt vágta magát, hanem arra, hogy versenyt futott" – mondta Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa a Pannoniaoverdose.hu-nak.

Opium Bullet

Opium Bullett harmadiknak jött ki a startgépből, ezer méter körül beszorult a mezőnybe, zsokéja, Jaroslav Línek ekkor nagyon visszafogta, majd miután helyet talált, az élre vágott vele. Az utolsó 300 méteren jól hajrázott Opium Bullett és egy nyakhosszal győzött.