Megint lesz Alba Regia röplabdagála

2014.04.28. 13:53

Huszonhat év után újra megrendezik az Alba Régia elnevezésű férfi röplabdagálát, a hétvégi eseményen a házigazda magyar válogatott a svéd, az izraeli és a román csapattal találkozik majd Székesfehérváron.

A tornát 1979-ben Volán Kupa néven hívták életre, tíz éven keresztül sikerrel bonyolították le Székesfehérváron, ez idő alatt olyan válogatottak játékát élvezhette a közönség, mint a kubai, a dél-koreai, a spanyol, a bolgár, az osztrák vagy a jugoszláv.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Demeter György szövetségi kapitány elmondta, a három ellenfél nagyjából azonos szintet képvisel a magyar válogatottal, így rendkívül szoros mérkőzésekre számít. Hozzátette: a nemzeti csapat több külföldön szereplő kulcsjátékosát is nélkülözi a tornán.

A szervezők jelezték, hogy hosszú távra terveznek a tornát illetően. A Videoton oktatási központjában sorra kerülő gála szombati napjára egy ünnepséggel is készülnek: a magyar-izraeli összecsapás előtt köszöntik majd azokat a játékosokat, akik a 80-as években rendszeresen pályára léptek a tornán, valamint a 2001-ben Európa-bajnoki résztvevő férfi válogatott tagjait is.

A tornára a napijegy 1000 forint a felnőttek számára, a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket.

A torna programja:

Péntek:

Izrael-Románia 16.30

Magyarország-Svédország 19.00

szombat:

Románia-Svédország 15.00

Magyarország-Izrael 19.00

vasárnap:

Svédország-Izrael 16.00

Magyarország-Románia 18.30