Világszínvonalú lőtér lett Sarlóspusztán

2014.05.05. 14:22

Tizenhárom ország több mint száz sportlövője nevezett a hétfő esti megnyitóval kezdődő Beretta Kupára, amely a júniusi sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokság főpróbája is lesz.

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy nagyon erős mezőny gyűlt össze a jövő hétfőig tartó versenyre, a legjobb hazai trap- és skeetlövők mellett világ- és Európa-bajnokok is lesznek a mezőnyben.

Hajdú Ferenc, az Eb és a Beretta Kupa szervezőbizottságának vezetője elmondta, hogy a sarlóspusztai létesítmény már készen áll, a korábban hárompályás komplexum bővítése befejeződött, így már négy pálya áll rendelkezésre, valamennyi a legkorszerűbb technológiával felszerelve.

A június 16-án kezdődő Eb-n - amely 80 év, az 1934-es vb után az első koronglövő világverseny lesz Magyarországon - három selejtezős és egy döntős pályán zajlanak majd a versenyek. A finálés helyszínnél mobillelátót állítanak majd fel, így 2-3000 ember fogadását gond nélkül meg tudják oldani. A belépés ezen a héten, illetve az Eb-n is ingyenes lesz.

A magyar koronglövők idei felkészülése jól halad. Hosszú évek után először meleg égövi edzőtáborozáson is részt vettek a legjobbak, akiktől sok döntős helyezést remél a szövetség az Eb-n. Szeptemberben olimpiai kvalifikációs világbajnokság vár a lövőkre. Legutóbb, Londonban Bognár Richárd pontszerző helyezést ért el.

Az MSSZ szponzori megállapodást kötött a dán Hummel sportszergyártó-céggel. (MTI)