Nagy nagy Michelisz-bravúr Szlovákiában

2014.05.10. 17:01

Negyedik helyről indulhat vasárnap Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a túraautó-vb szlovákiai futamán. A Honda privát pilótája közvetlenül a három Citroen mögött végzett, melyek eddig négyből négy pole pozíciót szereztek meg az idény során, hatból pedig öt futamot nyertek meg.

Az első helyen Jose Maria Lopez, mögötte Sebastien Loeb, majd Yvan Muller következik, így a negyedik Michelisz a legjobb hondás, vagy ha úgy tetszik, a legjobb nem-citroenes versenyző lett az időmérőn.

A kvalifikáció második szakaszát egyébként rövid időre le kellett állítani, miután a gyári Hondával versenyző Gabriele Tarquini kocsijának motorházteteje felcsapódott és el is tört, de szerencsére nem lett komoly baj az ijesztő esetből.

Az időmérő utolsó harmadába harmadikként jutott be Michelisz, ott minden versenyzőnek 1-1 köre volt arra, hogy a legjobbját hozza, de a Citroenek verhetetlennek bizonyultak, így az első vasárnapi futamon a negyedik, a másodikon pedig - az első 10 hely fordítottindulási sorrendje miatt - a hetedik helyről indulhat majd a magyar.