Magyar érmek az U23-as teke-vb-n

2014.05.19. 13:14

Több világbajnoki érmet is összegurítottak a magyar fiatalok Brnóban. Az U23-as csapat-világbajnokságon a Brancsek János, Pintér Károly, Babos Tamás, Móricz Zoltán, Bíró Patrik, Tóth Áron, Horváth Péter alkotta válogatott ezüstérmes lett. A verseny erősségét jól jellemzi az, hogy a világbajnok szerbek mellett a vb-második magyar csapat is többet gurított, mint a világrekord (eddig 3739 volt a világcsúcs, a szerbek 3890, a magyarok pedig 3769 fával zártak). A lányoknál a Tóth Katalin, Sajermann Nóra, Soltész Kata, Tóth Dorottya, Nagy Beatrix, Fekete Ágnes, Hegedűs Anita összeállítású csapat hatodik lett.

A Hegedűs Anita, Nagy Beatrix duó tandemben vb-bronzot szerzett, a fiúknál pedig a Babos Tamás, Móricz Zoltán kettős (ugyancsak tandemben) ezüstérmes lett. Egyéniben Brancsek János remekelt: a fiatal tehetség az egyéni fináléban harmadikként zárt, ezzel egy összetett bronzérmet is elkönyvelhetett. Ezen a héten a felnőtteké a pálya a brnói világbajnokságon.

A világbajnokságon csak magyar érmeket osztogatnak. A Nemzetközi Tekeszövetség hivatalos érembeszállítója a magyar Horfer Serleg Kft., így mindegyik dobogós nemzet Magyarországon gyártott éremmel gazdagodhat. A cég egyedi medáliákat tervezett erre a világbajnokságra.