Vége a béna 11-esek versenyének

2014.05.27. 15:23 Módosítva: 2014.05.27. 15:24

Nenad Miroszavljevics büntetőjéből akár oktatóvideót is lehetne csinálni azzal a tanáccsal, hogy a tizenegyesre vállalkozók lehetőleg mindent pont ellenkező módon csináljanak, mint a Csukaricski 36 éves csatára.

A szerb első osztály utolsó előtti fordulójában a Csukaricski a Radnicskit fogadta, és amikor a játékvezető tizenegyest ítélt, Miroszavljevics egészen közel juttathatta volna csapatát a harmadik helyhez.

A 36 éves támadó odaállt a labda mögé, alaposan nekifutott, viszont ami következett, azt nehéz szavakba önteni. Vélhetően meg akarta ijeszteni a kapust, hogy az elmozduljon, és könnyedén gurítson a másik oldalra, ám akkora lendülettel érkezett, hogy túlhaladt a labdán. Megpróbált visszanyúlni, hogy a kapu felé kotorja azt, de olyan gyámoltalan lövés lett belőle, hogy az ötösig alig ment el. Vagy csak elfelejtette, hogy a büntetőrúgásban szerepel a rúgás szó is.

A legrosszabb büntető

Persze a kapusnak bőven volt ideje felállni és rávetődni a labdára, így a büntető kimaradt. A végeredmény pedig 0-0 lett. Ráadásul mivel a Vojvodina nyert, így a Csukaracski még a negyedik helyét is elvesztette. Miroszavljevics egyébként 5 góljával csapata második legeredményesebb játékosa a szezonban – ez után a büntető után nem is kérdezzük, hogy hogyan találhatott be az előző 28 fordulóban.