Ezek megőrülnek a baseball-lelátókon

2014.06.04. 10:51

Nem ritka, hogy a nézők közé szálljon a labda baseballmeccsen, ám ha megtörténik, mégis elszabadul a pokol, és aki meg akarja szerezni, akörül megszűnik a világ.

Olyannyira nem kirívó esemény, hogy akár egy foul ball, akár egy remek home run esetén a nézőtéren kössön ki a labda, hogy csak az extrém esetekből egy csokorra valót össze lehetett szedni az áprilisban indult szezonból.

Május 17-én, az Arizona Diamondbacks-Los Angeles Dodgers meccsen például ugyanaz a fickó két home runt is elkapott. Mivel az elsőt a vendégek ütötték - a Chicagóból mára mindenhol elterjedt szokás szerint -, visszadobta a pályára, de a másodikat már megtartotta. Cameron Wright egy labdával, a menyasszonya viszont pár lila folttal gazdagodott, mert miközben egyszerre próbálta őt védeni és a labdát megszerezni, a férfi jól odakönyökölt a nőnek.

Ugyanezen a meccsen egy másik hazai szurkoló is nagyot alkotott. Fél kézzel kapta el Paul Goldschmidt home runját, közben seggre is esett a lépcsőn, a másik kezében a gyerekét lengetve ünnepeltette magát. De legalább nem ejtette el.

Valami lehetett a levegőben május 17-én, mert ez az eset is aznap történt, de már pár állammal odébb. A Texas Rangershez látogató Toronto Blue Jays játékosa, Edwin Encarnacion kezéből kicsúszott az ütő, amiért szinte szó szerint életre menő harc ment, az ütőt ugyanis két férfi kaparintotta meg, az egyikük pedig kicsit fojtogatta is a másikat az ütővel. Persze hasztalan volt az erőfeszítésük, a biztonsági személyzet elvette tőlük azt és egy kisgyereknek adta végül a szuvenírt.

Könnyen elszabadulnak a lelátón az indulatok, és még csak komoly küzdelem sem kell mindig hozzá - elég, hogy az ember kiszúrjon az ellenféllel. Ez a Cincinnati Reds szurkoló Matt Adams elől halászta le a labdát, ezzel pedig megmentette saját ütőjátékosát a kieséstől, ráadásul miután Adams még lökött rajta egyet, be is mutatott a St. Louis Cardinals játékosának. Persze egyből hős lett belőle a nézőtéren.

Ezt a csatát a Reds-szurkoló nyerte

Akad, aki biztosra megy a lelátón ülve, nehogy valaki más szerezze meg a kincset érő labdát. A Baltimore Orioles meccsén a világ talán legnagyobb kesztyűjével gyűjtötte be ez a fickó a foul ballt egy pattanás után.

A hasonló segédeszközök sora kimeríthetetlen, vannak jobb és vannak rosszabb próbálkozások. Az biztos, hogy amit a Pirates-szurkoló hozott össze, a kreatívabbak közé sorolható, ő ugyanis egy adag popcornnal gyűjtötte be a labdát.

Úgy sem könnyű kivitelezni az elkapást, hogy az ember kezében egy korsó sör van. A fickó egyrészt még a labdát is elvétette, másrészt pedig a társaságában tartózkodó hölgyet is lelocsolta sörrel.

Persze vannak olyanok, akik már sok éve űzik ezt az ipart, nekik a dupla nehezítés sem akadály: a Red Sox-szurkoló úgy húzta be a labdát fél kézzel, hogy közben a másikból sem a telefont, sem a dobozos sört nem ejtette ki. Más öröme viszont nem nagyon lehetett, mert május elsején a Boston mindkét meccsét elvesztette a Tampa Bay ellen.

Nem mindig megy harc a labdákért, ám ez nem feltétlenül jelent jót. Steve Pearce ütése ugyan elvétette a pályát, de az óvatlan szurkoló fejétől is csak centikre ment el, már pedig ha célba talál, az bizony fájt volna.

Néha nem elég a labdára figyelni, az ütő is jelenthet veszélyt, még úgy is, ha a kispad tetejéről pattan a nézők közé. Főleg akkor, ha a második sorban egy kisbabát is eltalálhat.

Ez a texasi srác alighanem sokra viszi még az életben, ugyanis egyetlen villámgyors mozdulattal a mögötte ülő lány szívét is meghódította, illetve a pályáról érkező labdát is megtartotta. Figyeljék csak a kezét - a labdaszedőtől érkező labda a kesztyűben landol és ott is marad, a lánynak egy sima, boltban kapható labdát ad csak oda.

Az óriási trükk után pedig következzen a 2014-es idén (eddigi) legrosszabb apja, aki egy előszezoni meccsen képes volt a labdát választani saját gyereke helyett - a kerítésen túlpattanó labdára rámozduló apuka simán hagyta, hogy fia babakocsistul leguruljon a dombon.

Amikor nem a gyerek az első