Kijött a börtönből, újra rabolt az egykori súlyemelő

2014.06.10. 14:42

Szombaton szabadult legutóbbi büntetéséből, de még aznap késsel kirabolt egy dohányboltot Zalaegerszegen egy egykori sportoló, írja az MTI.

A Vas megyei Halogyból származó 55 éves férfi szombat reggel egy zalaegerszegi belvárosi dohányboltot akart kifosztani, kést fogott az eladóra, majd miután hatástalan maradt a felszólítása, a késsel a pulton lévő üvegablak nyílásán benyúlva követelőzött.

Az alkalmazott erre 150 ezer forintot adott át a rablónak, és közben sikerült megnyomnia a riasztót. A férfi meg sem próbált elszökni, amikor kiértek a biztonsági szolgálat munkatársai.

A férfi fiatal korában sikeres súlyemelő volt, a kihallgatásán azt mondta, hogy vissza akart kerülni a börtönbe, mert lehetetlen élethelyzetbe került, nem volt munkája, lakhatása sem volt megoldva, és szerinte már csak a börtönben képes "emberi módon" élni, és ott dolgozni is tud.

A férfi nyolc évet töltött már börtönben, halált okozó testi sértés, zsarolás és garázdaság miatt.

Egyik büntetéséből május 29-én szabadult, de még aznap újabb szabálysértést követett el, ezért tíz nap elzárásra ítélték. Ebből a büntetéséből múlt szombaton szabadult, s ezt követően vásárolt Zalaegerszegen egy késkészletet, hogy azzal raboljon. A Zalaegerszegi Járásbíróság a bűnismétlés veszélye miatt hétfőn elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.