McIlroy nyerte a British Opent

2014.07.21. 10:56

Az északír Rory McIlroy nyerte meg vasárnap a profi golfozók idei harmadik Major-versenyét, a 8 millió dollár összdíjazású British Opent.

A sportág négy legrangosabb viadalai közé tartozó tornán az utóbbi időszakban kifejezetten gyengén játszó 25 éves sportoló az első pillanattól kezdve remekelt, az első két napon, csütörtökön és pénteken az alapütésszámnál hat-hat, míg szombaton négy ütéssel kevesebből teljesítette a 18 lyukas pályát, így óriási, hat ütéses előnnyel kezdte a vasárnapot. A zárónapon aztán McIlroy kissé visszafogottabban teljesített, a spanyol Sergio Garcia pedig öt lyukkal a vége előtt már csak két ütésre volt tőle, ám ennél közelebb nem tudott kerülni. A spanyol végül az amerikai Rickie Fowlerrel holtversenyben a második helyen zárt, írta az MTI.

McIlroy 2011-ben a US Openen, egy évvel később pedig a PGA Championshipen diadalmaskodott, így a négy Major-verseny közül már csak a Masterst nem tudta megnyerni. Győzelmével minden idők harmadik legfiatalabb játékosa lett, aki három különböző Majort tudott nyerni Jack Nicklaus (23 évesen) és Tiger Woods (24) mögött. A Royal Liverpool Golf Clubban aratott győzelemért McIlroy 1 665 788 dollárt kapott.

A márciusban hátműtéten átesett Tiger Woods visszatérése nem sikerült jól, hiába állt ugyanis az első nap után még a nyolcadik helyen, végül csak a 69. lett, McIlroytól 23 ütéssel elmaradva.

1. Rory McIlroy (északír) 271 ütés (66, 66, 68, 71)

2. Sergio Garcia (spanyol) 273 (68, 70, 69, 66) és Rickie Fowler (amerika) 273 (69, 69, 68, 67)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla