Indul az első magyar Fjallraven Vándortúra

2014.07.23. 17:06 Módosítva: 2014.07.23. 18:51
110 km 5 nap alatt, sátorral és teljes felszereléssel Aggtelektől Felsőtárkányig, Svédországból importálva.

A svéd Fjällräven Classic mintájára Magyarországon is megrendezik az első Fjallraven Vándortúrát augusztus 26. és 30. között.

A túra abban különbözik a hazai teljesítménytúráktól, hogy 110 kilométeres távja öt napra tagolódik, és mindenki viszi a hátán a sátrát és a teljes felszerelését. A Kéktúra-szakaszok teljesítésétől pedig abban, hogy meghatározott időben, kijelölt táborhelyekkel, és szervezetten lesz lebonyolítva.

A túra két fontos alapszabálya, hogy mindenki maga viszi a felszerelését és sátorban alszik. A szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt helyek lesznek. Szintidő igazán nincsen, hacsak azt nem vesszük, hogy 5 nap alatt kell teljesíteni a távot.

A Vándortúra a világ egyik legismertebb túrájának, a svéd Fjallraven Classicnak a hazai adaptációja. A svéd Lappföldet átszelő gyalogtúrán tavaly az Index stábja is részt vett.

Rénburger a sarkköri LappDonaldsban

A Fjällräven Vándortúrán a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ami 19 990 forintba kerül. Mit kap ezért a pénzért a nevező? A túra honlapja szerint transzfert Felsőtárkányból Aggtelekre, szállást a kijelölt szálláshelyeken, saját sátorban, esténként egy tál meleg ételt a szálláshelyen, csomagmegőrzést a célnál, rajtcsomagot, balesetbiztosítást.

Az útvonal

1. nap: RAJT: Aggtelek - Gömörszőlős (21,6 km)
2. nap: Gömörszőlős - Uppony (24,3 km)
3. nap: Uppony - Szentlélek (18 km)
4. nap: Szentlélek - Hollóstető (22,4 km)
5. nap: Hollóstető - CÉL: Felsőtárkány (22,3 km)