18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálra gázolt egy másik autóversenyzőt a NASCAR-bajnok

2014.08.10. 13:45 Módosítva: 2014.08.10. 20:13

A NASCAR-versenyek egyik ismert bajnoka, Tony Stewart egy szombat esti futamon egy vitás helyzet után elgázolt egy másik autóversenyzőt, Kevin Ward Jr.-t, akinek életét már nem tudták megmenteni. A salakpályás versenyt az Empire Super Sprints szériában rendezték meg, a Canandaigua Motorsports Parkban.

Tony Stewart így ütötte el Kevin Wardot

A 25 körös verseny 14. körében történt esetről videó is készült, ezen látható, hogy Stewart az egyik kanyarban kitolta Wardot a falra, az autó megpördült, majd kicsit messzebb megállt. A sárga zászló jelzése mellett Ward dühösen kipattant és az ujjával mutogatva a pálya közepére szaladva várta Stewartot. Egy másik autó még kikerülte a versenyzőt, az érkező Stewart autójának jobb hátsó kereke azonban eltalálta Wardot, és begyűrte a jármű alá.

A Sporting Newsnak nyilatkozó Tyler Graves, egy másik autóversenyző, Ward egyik barátja végignézte az esetet, szerinte Stewart gázt adott az ütközés előtt, és az autó oldalra csúszott a kigyorsításnál.

A CNN elemzői szerint Stewartot korábbi versenyekről is forrófejűnek ismerték, de ezeken a pályákon könnyen megcsúszhat, lesodródhat az ívről egy autó.

A rendőrség az összes videófelvételt elemezve vizsgálja az ügyet. Közleményük szerint Stewart együttműködik a nyomozással, nem vették őrizetbe.

Stewart sajtósai közleményt adtak ki, azt írták: tragikus baleset történt, amiben a versenyző is érintett volt. Stewart nem sérült meg, de egyik társa életét vesztette. Együtt éreznek a családdal és a barátokkal, a történtek tisztázása azonban még folyamatban van.

Stewart csapata először azt is bejelentette, hogy a versenyző a történtek ellenére is rajthoz áll a vasárnapi futamon, ahol a 13. helyről indulhatott volna. Végül azonban jelezték, hogy „Stewart aludt rá egyet", és egy másik versenyző veszi majd át a helyét.

A 43 éves Stewart eddig 542 NASCAR-futamon indult, 48 győzelme van. Az első szezonját mindjárt a 4. helyen zárta a Winston Kupában, ami a legjobb eredmény egy újonctól a NASCAR történetében, nem meglepő módon 1999-ben ő lett az év újonca. Háromszor, 2002-ben, 2005-ben és 2011-ben is megnyerte a NASCAR Sprint Cup Seriest.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport