Millimétereken múlt a pályabíró élete

2014.08.20. 13:53

A sprint car-versenyek elképesztően veszélyesek, de ennyire megrázó videót eddig keveset lehetett látni. Az alábbi eset még augusztus 8-án történt, vagyis még azelőtt, hogy egy hasonló versenyen Tony Stewart halálra gázolta volna Kevin Ward Jr.-t.

Pusztán már az is, hogy napokon belül két ilyen baleset is megtörtént egy versenykategóriában, jelzi, hogy az életükkel játszanak a versenyzők és a pályabírók is. A kaliforniai futam után Keith Trusso maga töltötte fel YouTube-ra azt a videót, amin jól látszik, hogy Scott Hall kocsija egy baleset után centik híján az arcába repül.

Trusso, látva a balesetet, gyorsan előkapta a sárga zászlót, majd azonnal észrevette, szerencséjére, hogy a kocsi felé tart, így még pont időben el tudott ugrani a becsapódás elől. Másodpercekkel később már cigivel a szájában igazítgatta a kamerát, amit letarolt a kocsi, mintha mi sem történt volna.

Centiken múlt a pályabíró élete

A sprint car-versenyeken a nézőket és a pályát komoly kerítés választja el, ám a pályabíróknak be kell tudniuk nyúlni a zászlókkal, ezért őket egy alacsonyabb kerítés kivételével lényegében semmi sem védi a hasonló baleseteknél.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport