Kadet vívó Európa Kupa lesz Győrben

2014.09.04. 15:08

Kadet vívó Európa Kupát rendeznek Győrben; a viadalra öt-hatszáz fiatal versenyző érkezik a világ minden tájáról - hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Érdemes az itt pástra lépőkre nagyon odafigyelni, mert látni fogjuk a 2020-as olimpia dobogósait - jegyezte meg Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) alelnöke, hangsúlyozva, a szövetség nagyon fontosnak tartja, hogy Győrben ismét pezsgő vívóélet alakuljon ki.

A nevezési határidő hétfőn jár le, így kedden lehet tudni, pontosan hányan indulnak, és azt is, milyen ütemezéssel bonyolíthatják le jövő szombaton és vasárnap a viadalt az Egyetemi Csarnokban. Az biztos, hogy az első napon a tőrözők, a másikon a párbajtőrözők vívnak majd - mondta el a sajtótájékoztatón Szetey András, a szövetség kommunikációs igazgatója, aki hangsúlyozta: az MVSZ célja, hogy újabb, vidéki helyszíneket vonjon be az eddig Budapest-centrikus működésbe.

Emlékeztetett arra: nevében kontinentális viadal ugyan az Európa Kupa, de a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Az Egyesült Államokból például mintegy nyolcvan tagú csapat jön a bírókkal, edzőkkel, segítőkkel együtt legalább nyolcszáz résztvevőt megmozgató eseményre.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Győr polgármestereként azt emelte ki, hogy a város a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rendezőjeként 15 milliárd forint állami juttatást kap sport-infrastruktúrájának fejlesztésére. Emlékeztetett rá, hogy a városnak komoly hagyományai vannak színvonalas sportesemények megszervezésében. Kitért arra is, hogy a következő időszakban számos nagy versenyt rendeznek a városban, köztük a karate, a női kézi- és kosárlabda Európa-, valamint a maratoni kajak-kenu világbajnokságot.