Lovas Világjátékok: Ifj. Dobrovitz 11. a díjhajtás első napja után

2014.09.04. 17:36

Ifj. Dobrovitz József a díjhajtás első, csütörtöki napján 23 induló közül a 11. helyet szerezte meg a négyesfogathajtók versenyében a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja, írja az MTI.

A 22 éves vecsési hajtó produkciójára 57,10 hibapontot kapott. Tóth Tamás szövetségi kapitány úgy értékelt az MTI-nek, hogy a teljesítménnyel elégedett, a pontszámmal nem.

"Élete legjobb díjhajtását mutatta be. Ez a jövőre nézve nagyon biztató, a pontokkal nem kell foglalkozni, a csapat szempontjából neki úgysem díjhajtásban kell hoznia magát" - mondta a szakvezető.

A mezőny első felének bemutatkozása után a holland Ijsbrand Chardon vezet 42,12 hibaponttal honfitársát, Koos de Rondét (46,25) és a német Christoph Sandmannt (47,13) megelőzve. Chardon a legutóbbi hét vb-n egyéniben dobogós volt, két arany-, négy ezüst- és legutóbb egy bronzérmet nyert, a korábbi vb-kről még két arany-, egy ezüst- és két bronzérem teszi teljessé gyűjteményét.

A magyar csapat másik két tagja, a hétszeres világbajnok Lázár Zoltán és a 2004-es kecskeméti vb-n csapatban aranyérmes Dobrovitz József pénteken mutatkozik be. Szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik meg. A háromfős csapatok eredményébe minden számban a két jobbik hajtó teljesítménye számít bele.